Imams moeten vertellen dat autisme geen straf van God is’

  • Ronn

    Voor veel Turkse en Marokkaanse ouders met een autistisch kind is de handicap een taboeonderwerp. De sociale omgeving begrijpt de aandoening niet waardoor de oorzaak bij de ouders gelegd wordt. Schaamte en schuldgevoel zorgen ervoor dat zij zich afsluiten voor hulp.

    Lees hele artikel hier :

    http://www.psy.nl/index.php?id=88&tx_ttnews=135&no_cache=1&tx_ttnews=1708

  • Susan

    De link doet het niet.

  • Fransendiana

    http://www.verplegingenverzorging.nl/portal/news.php?c=129&a=8&nieuwsid=835600

  • K

    Religie is wel deel van de samenleving maar dat Allah hun kinderen straffen is niet op zijn plek.

    Het is net zo als bij katholieken dat iets is voorbestemd als iemand in het gezin overlijd.

    Wat voor God ben je dan wel niet?

    Het heeft met onvolmaaktheid te maken van de mens. In die zin is het voor iedereen een straf he.

    En ja ziekten en beperkingen zijn ook niet leuk.

  • mandje

    hallo lieve Ron

    hoe gaat het met je.

    in tunesia is het wel leuk werd rondgereden door een mongoolse taxieschauffeur. leuk he gehandicapten in het buitenland. hoe is het eigenlijk in nl gesteld waar elk kind bijna in een instelling word geplaats.

    liefs.

    waarom maak je je zorgen om buitenlandse gehandicapten. gaat het daar soms over. ken ook een leuk gehandicapt meisje uit de buurt wat ook heerlijk gezellig thuis woont in een marrokaans gezin in zeist waar ik eens woonden.

    nog eens liefs

  • mandje

    nog een keer

    hele lieve ronn

    hoe gaat het met je. in de islam lieve ronn en door de imam wordt echt wel verteld dat je goed moet zijn voor gehandicapten kinderen en ze thuis moet houden.

    liefs mandje

  • Fransendiana

    Lieve mandje (…………) met mij gaat het prima, dit is een PERS bericht, dus niet van mij afkomstig, maar mijn inziens wel iets wat de rest van de wereld moet weten.

    Vr.gr.

  • jasmin

    Handicap van kind geen straf van Allah

    Moslims die geloven dat hun gehandicapte kind een straf van God is, hebben het bij het verkeerde eind. Dat stelt de Leidse islamoloog Mohammed Ghaly, die deze week promoveerde op onderzoek naar islam en handicap. De islam oordeelt van oudsher positief over gehandicapten, ontdekte Ghaly. Hij hoopt dat imams nadrukkelijker verkondigen dat een gehandicapt kind geen schande is. Uit schaamte onthouden veel moslimouders hun gehandicapte kind professionele hulp.

    Dat gebeurt ook omdat ze denken dat in revalidatiecentra te weinig aandacht is voor de islam. Je zou er niet halal kunnen eten, er zouden geen bidruimtes zijn en de vastenmaand ramadan zou er niet worden nageleefd.

    ''In de zorg is al wel aandacht voor de religieuze achtergrond van gehandicapten, maar nog niet genoeg.'' Hulpverleners nemen de ‘verkeerde’ opvattingen van ouders over en zo ontstaat een vicieuze cirkel, zegt Ghaly. Hij wil die doorbreken door imams te voeden met de juiste theologische informatie. ‘'Een gehandicapt kind is geen teken dat ouders zondig zijn, zegt de islam, want God straft niemand voor andermans misstappen.’' (GPD)

  • Fransendiana

    Aan de ene kant vindt ik dit een schokkend bericht, aan de andere kant iets wat we allemaal weten.Homofilie en gehandicapten bijvoorbeeld wordt ontkend in sommige landen, de leiders aldaar vertellen aan de buitenwereld dat dat bij hun niet voorkomt,een straf is van een god e.d.Iedereen weet dat in China bijvoorbeeld de instellingen waar kinderen met een beperking zitten vaak goed verborgen worden gehouden voor de buitenwereld.Laatst nog een hele goeie docu over geweest via Zembla.How low can you go.Hypocrisie en te weinig zelfreflectie is 1 van de grootste problemen waar deze aardkloot mee te kampen heeft.

  • Kay

    Iedereen zit hier nu wel de Islam aan te wijzen maar laten we de andere religies ook niet vergeten. Een katholieke priester zal ook zoiets kunnen zeggen.

    Vooral in religies waarin ze in reïncarnatie geloven zijn ze erg goed met handicaps naar een fout “vorig leven” te wijzen.